Vălenar reținut după ce a făcut show de zile mari: a distrus o mașină și a amenințat cu moartea trei tineri

Poliţiştii Secției 2 Poliției Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Văleni, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de amenințare, în formă continuată, și distrugere.

Polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 32 de ani, din Văleni, care ar fi proferat amenințări și ar fi provocat distrugeri la un autoturism, pe un drum public din localitatea Văleni, la data de 5 mai 2023, în zona locuinței fostei concubine.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Vaslui au stabilit că, în data de 5 mai 2023, la ora 20:00, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, bărbatul cercetat ar fi provocat distrugeri la un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, deținut de către persoana vătămată, un tânăr de 22 de ani.

Totodată, în perioada decembrie 2023 – 5 mai 2023, bărbatul cercetat ar fi proferat amenințări, cu moartea, față de trei persoana vătămate, bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, din comuna Văleni.

La data de 8 mai 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii  Secției 2 Poliției Rurală Vaslui au luat față bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Văleni, rudă cu bărbatul reținut, este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbaților.