Un poliţist de la ”Rutieră” a denunțat şoferul unui microbuz, la DNA, pentru dare de mită

Un polițist vasluian  a refuzat mita oferită de șoferul unui microbuz. Într-o societate normală, gestul ar fi considerat unul obișnuit… La noi, știrea a constituit obiectul unui comunicat de presă oferit de Direcţia Generală Anticorupţie

La Vaslui, darea de mită a fost surprinsă de poliţist cu body camera din dotare. Acesta a denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie fapta de dare de mită

Este vorba de un ofiţer de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, care a filmat momentul în care şoferul unui microbuz de transport persoane i-a oferit mită pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală.

Conducătorul auto a fost depistat în timp ce conducerea, sub influenţa băuturilor alcoolice, un microbuz neomologat, cu 10 pasageri în interior. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iniţial, momentul în care şoferul a oferit mită a fost filmat cu camera amplasată pe bordul maşinii de poliţie, apoi scena în care i-a dat efectiv suma de 200 de euro cu titlu de mită a fost filmată cu body cam-ul ofiţerului de poliţie.

Poliţistul a denunţat fapta la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, care a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii anticorupţie ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Totodată, ieri, 9 noiembrie a.c., s-a dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar, ulterior, instanţa a decis cercetarea sub măsura arestului la domiciliu.