Un nou obiectiv inaugurat de Primăria Vaslui: Centru de zi pentru şcolari

Un număr de 15 elevi, cu vârste între 6 şi 12 ani, din şcolile din municipiu reşedinţă de judeţ, vor beneficia, începând de astăzi, 16 mai, de servicii de tip after school, după ce Primăria Vaslui a inaugurat un nou obiectiv de investiţii, realizat într-o veche centrală termică dezafectată.  Este vorba de Centrul de zi pentru copii şcolari „Bucuria”, finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Primăria Vaslui. Centrul se află pe str. Gh. Racoviţă, iar ca lucrare colaterală proiectului de bază, Primăria a finanţat, integral, din bugetul propriu, amenajarea unei minisăli de sport, de care vor beneficia atât copiii din Centrul de zi, cât şi preşcolarii Grădiniţei nr. 3 Vaslui, aflată în vecinătatea Centrului.

”Obiectivul nostru a fost de a oferi servicii de reintegrare copiilor cu cerinţe speciale din ciclul gimnazial, în vederea reducerii riscului de abandon şcolar. Investiţia a fost realizată cu finanţare de la Ministerul Muncii, am venit cu un al doilea proiect, cel al minisălii de sport, finanţat integral din bugetul local şi tot noi suportăm toate cheltuielile necesare derulării activităţilor propuse. Vorbim de activităţi de consiliere psihologică, de activităţi educative şi de activităţi de recreere. Aici copiii vor veni după orele de curs, vor servi masa, vor fi ajutaţi să îşi facă temele, vor desfăşura diverse activităţi de recreere, culturale şi sportive. Sunt convins că cei mici vor veni aici cu drag, pentru că ne-am străduit să le oferim toate condiţiile necesare, avem deja o echipă formată din educator, psiholog şi îngrijitoare care abia a aşteptat să lucreze cu cei mici, urmează să angajăm şi un asistent social, şi sperăm ca serviciile oferite să constituie un sprijin real pentru copii şi pentru familiile lor”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. (Mihaela Zărnescu)

One thought on “Un nou obiectiv inaugurat de Primăria Vaslui: Centru de zi pentru şcolari

  • 16 mai 2016 la 21:03
    Permalink

    Domnule Pavel, te rugam fa ceva si pentru tineret. Ne pleaca toti tinerii din judet. Nu va acuz, sunteti un primar destul de bun, dar e loc de mult mult mai bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.