Un medic veterinar din Iași, obligat să achite daune morale spitalului din Vaslui

Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au obligat un medic veterinar din Iași, Bogdan Novenschi, să achite daune morale către Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce ieșeanul ar fi postat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în contradictoriu cu pârâtul Bogdan Novenschi. Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de către pârât, constând în publicarea postării pe pagina personală de Facebook, de pe data de 29 ianuarie 2020. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale, produse ca urmare a atingerilor aduse imaginii și reputației reclamantului, prin postarea anterior menționată. Obligă pârâtul la publicarea, pe cheltuiala sa, a dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de circulație locală (raportat la sediul reclamantului). Respinge cererea pârâtului de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Pe data de 29 ianuarie 2020, medicul veterinar Bogdan Novenschi a postat pe Facebook un mesaj referitor la calitatea actului medical cu privire la un presupus caz: ”

O să fac public acest caz, deoarece, întâmplător și din păcate, cunosc detalii despre acest caz tragic, mama fetiței fiind prietenă cu soția mea. Fetița a fost internată la Spitalul Județean Vaslui cu constipație. Fetița nu prezenta niciun simptom respirator. A fost tratată pentru constipație, timp în care, în salon, erau cazați copii și mame cu tuse acută. Copilul a luat virus gripal AH1N1 din spital, nefiindu-i administrat niciun tratament pentru această boală. După ce copilul a început să se simtă rău, părinții au cerut transferul la Iași, dar, inițial spitalul a refuzat, motivând că nu sunt ambulanțe disponibile. În cele din urmă, după ce fetița a intrat în comă, conducerea spitalului a aprobat transferul pe răspunderea părinților și după «atențiile de rigoare».

Medicii de la «Sf. Maria», de la Iași, au pus diagnosticul de gripă după ce au trimis probe la «Cantacuzino». Asta, ca să ne lămurim încă o dată că, în România, se moare cu zile în spitale, iar sistemul măsluiește absolut tot și se spală pe mâini. Asta, și pentru cei care critică implicarea spitalelor private în sistemul de sănătate! Singura vină a acestui copil a fost că s-a născut în România și a ajuns într-un spital de aici! Dumnezeu să o odihnească și condoleanțe familiei îndurerate! Sper să se obțină dreptate!”, ar fi postat ieșeanul pe Facebook.