Un bărbat de 45 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a stropit cu benzină și și-a dat foc

Joi seara, în jurul orei 23.00, un echipaj de ambulanță a fost solicitat la Tutova, acolo unde un bărbat de 45 de ani, pe fondul unei crize de depresie,  s-a stropit cu  benzină și și-a dat foc. Vecinii, care l-au auzit urlând de durere au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, ambulanță și poliție.

“Ambulanța tip C1 (TIM) Vaslui a preluat, în apropiere de Crasna, un pacient din localitatea Tutova, în vârstă de aproximativ 45 ani, care a suferit arsuri de gradele I, II și III pe aproximativ 60% din suprafața corpului. Pacientul a fost preluat de pe o ambulanță tip C2 aparținând SAJ Vaslui, Substația Bârlad. Din primele informații, pacientul s-ar fi autoincendiat, combustibilul folosit fiind benzina. Starea pacientului este una critică, acesta fiind predat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, sedat și intubat orotraheal. Cel mai probabil, pacientul va fi transportat la o unitate medicală specializată, în municipiul Iași. Cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Tot în cursul nopții, bărbatul a fost  transferat  la Clinica de Arși din Iași.

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a face cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs autoincendierea.

Bărbatul locuia singur, nu era căsătorit și  se pare că recent fusese părăsit și de femeia cu care locuia.