Tribunalul Vaslui a decis eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu

Magistrații Tribunalului Vaslui au hotărât eliberarea condiționată a fostului deputat PNL Iași, Relu Fenechiu, care a fost și ministru al Transporturilor, decizia fiind definitivă.

Magistrații vasluieni au respins contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Vaslui de eliberare condiționată a lui Relu Fenechiu, iar decizia Tribunalului este definitivă. Magistrații au considerat că această contestație este nefondată. Fost ministru al Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu se află în detenție la Penitenciarul Vaslui.

Relu Fenechiu avea de ispășit 5 ani și 6 luni de închisoare, din care a executat deja trei ani și jumătate. Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul ”Transformatorul” în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.

A doua condamnare, cea în dosarul ”Siveco”, s-a făcut după ce fostul ministru și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

În solicitarea de eliberare condiționată Fenechiu a argumentat că a ispășit deja două treimi din pedeapsă, a scris două lucrări științifice pe timpul detenției și a avut o serie de invenții care au fost brevetate.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.