Traian Băsescu la Vaslui: “Intraţi în campanie cu mentalitatea învingătorului!”

Partidul Mişcarea Populară şi-a lansat candidaţii la primăriile din judeţul Vaslui. Cu această ocazie, pe scenă Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui a fost prezent şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, preşedinte al PMP. Acesta i-a îndemnat pe candidaţi să ducă o campanie onestă, să nu facă promisiuni pe care nu le pot îndeplini în timpul mandatului şi sa se ghideze după Constituţia României. Totodată, fostul preşedinte a vorbit şi despre obiectivul de ţară asumat: unirea României cu Republica Moldova.

Peste 500 de vasluieni au fost prezenţi ieri la Casa de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, la lansarea candidaţilor la primăriile din judeţ, lansare la care a fost prezent şi preşedintele PMP, Traian Băsescu. La începutul discursului, acesta şi-a aminitit cum a fost propulsat în cariera politică, ca parlamentar de Vaslui. „Acum vreo 11 ani, plecam de la Vaslui şi ajungeam primar general al capitalei. Acum aş vrea ca dumneavostră să plecaţi de la Vaslui şi să câştigaţi alegerile. Vin cu plăcere la Vaslui, dar şi cu speranţa că acest partid va reuşi să aibă un cuvânt greu de spus după alegerile locale. Nu este uşor, mai ales pentru un partid care abia merge în picioare, care are aproape doi ani, dar un partid care şi-a arătat vitalitatea cu ocazia alegerilor europarlamentare, când a reuşit să treacă pragul, la numai câteva luni de la înfiinţare. Am dat doi europarlamentari, acum a venit vremea să dăm primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri”, a spus Traian Băsescu. Fostul preşedinte a spus că lupta electorală nu este uşoară într-un judeţ dominat de 26 de ani de PSD, dar le-a cerut candidaţilor PMP să fie serioşi şi corecţi cu electoratul şi cu ei înşişi şi sa nu facă promisiuni ce nu pot fi onorate.

Liderul PMP i-a îndemnat pe candidaţii care se aruncă în lupta electorală, să se ghideze mereu după Constituţia României, să o citească, pentru că în ea vor găsi cele mai importante responsabilităţi ale oamenilor din administraţia locală.
Foastul preşedinte a ţinut să precizeze că PMP este singurul partid de pe scenă politică care şi-a asumat un obiectiv de ţară, unirea României cu Republica Moldova, dar şi singurul care şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: de a înlocui, pe termen mediu, actuală putere politică. „Cele două mari partide actuale s-au erodat şi nu mai sunt credibile. A venit vremea unui partid nou, care să preia de aici toate responsabilităţile. Eu, personal, nu mai am obiective, dar vreau să transfer acestui partid toată experienţa pe care am adunat-o că parlamentar, primar al capitalei şi preşedinte”, a precizat Traian Băsescu. Acesta nu a uitat să le spună candidaţilor şi cheia succesului său: „Când porneşti într-o competiţie, nu îţi propui să fii al patrulea sau al cincilea. Îţi propui să fii primul, să fii învingător. Încrederea în tine şi în forţele tale este cheia succesului, iar mentalitatea cu care intraţi în campanie trebuie să fie cea a învingătorului”, a spus Traian Băsescu.

Vizita la Vaslui a lui Traian Băsescu a fost marcată şi de un incident, la intrarea în Casă de Cultură fiind huiduit de câţiva vasluieni. “La puşcărie! Bişnitarule! Blugi mai vinzi? Hoţule! Nenorocitule!”, i-au
strigat oamenii. Traian Băsescu a spus, glumind, că cel mai probabil oamenii care l-au apostrofat au fost trimişi de Antena 3. (Rodan Mihai)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.