Traficant de droguri, reținut pentru 30 de zile

Astăzi, 21 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Dragoș Aurelian Mureșanu, din Barlad,  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc,
În cauză există suspiciunea că la data de 18 februarie, Dragoș Aurelian Mureșanu împreună cu Tiberiu Ștefăniță, Gabriel Stratulat și cu ajutorul lui Costea Radu Ciprian și Tomescu Octavian, a introdus în țară, în vederea comercializării, cantitatea de 488,6 g rezină de cannabis, prin intermediul unui colet, expediat din Italia, cantitatea de drog fiind ascunsă în interiorul unui cozonac.
La data de 21 februarie, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a lui Dragoș Aurelian Mureșanu, pentru o perioadă de 30 de zile.
De asemenea, în aceeași cauză, la data de 15 martie. Stratulat Gabriel a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior pe numele acestuia fiind emis de către instanță mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Ceilalți trei inculpați se află de asemenea în stare de arest preventiv.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale desfășurate.
“Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată intr-un comunicat emis de DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.