Trafic dublu în Vama Albiţa

Este a treia zi foarte aglomerată în Vama Albiţa. Mii de oameni, majoritatea studenţi, dar şi turişti din Republica Moldova asteaptă să treacă graniţa în România. Aproape toţi îşi petrec la noi în ţară Crăciunul pe stil vechi.
Timpul de aşteptare în Vama Albiţa este între 70 şi 90 de minute. Traficul de pasageri s-a dublat faţă de o zi normală.
În primele patru zile ale anului au trecut graniţa aproape 21.000 de oameni. Pentru a face faţă fluxului de pasageri, numărul angajatilor din vamă a fost dublat. Acum sunt şapte poliţişti şi cinci vameşi, dar chiar şi aşa traficul nu e fluent.
La graniţa de est mai sunt cinci puncte de trecere a frontierei, printre care Oancea, Galaţi sau Sculeni, unde timpul de aşteptare nu depăşeşte 10 minute. Însă majoritatea turiştilor aleg Vama Albiţa pentru că şoselele din Republica Moldova către acest punct sunt mai bune.
Înainte de a pleca la drum, puteţi consulta aplicaţia online care afişează în timp real duratele de asteptare în vămi, disponibilă pe http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor, din punct de vedere al tranzitului, doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.