Tânăr din Ivănești, la plimbare cu mașina prin centrul orașului. Fără permis și băut!

La data de 28 august 2023, ora 01.02, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat în trafic și oprit, pentru verifdicări, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Ivănești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, datorită comportamentului manifestat, conducătorul a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la cannabis.

Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii vasluieni au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”și ”conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere”