Tânăr din Bârlad, condamnat pentru evaziune după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator, a fost achitat

Un tânăr din Vaslui a fost condamnat pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator și nu a declarat veniturile obținute. Ulterior, instanța de apel l-a achitat după ce a achitat pe loc prejudiciul de 140.000 lei.

Curtea de Apel Iași l-a achitat pe un tânăr din Bârlad condamnat de Tribunalul Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală pentru că nu a plătit statului impozitele pe veniturile obținute din vânzarea de arme și armuri virtuale într-un joc pe calculator, scrie Ziarul de Iași.

Magistrații ieșeni au decis achitarea tânărului după ce acesta a plătit pe loc prejudiciul de 140.000 de lei adus bugetului de stat, la care s-a adăugat și un spor de 20% din sumă.

Bărbatul avea doar 17 ani când a devenit, în 2013, administratorul unui joc online, Metin2, lansat în Coreea de Sud în 2004.

Pasionat de jocurile de calculator şi de web-design, tânărul a preluat apoi jocul, l-a rebotezat Sonymt2 şi l-a relansat în România. Jocul în sine are un scenariu clasic.

Suma uriașă pe care a câștigat-o

Un regat prosper se desface în trei state inamice. Odată înscris, jucătorul îşi alege regatul şi personajul cu care va juca. Înfruntă diverşi monştri a căror putere creşte treptat.

Pentru a acumula puncte de experienţă, este necesară obţinerea de echipament şi monezi, care pot fi cumpărate. În perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, tânărul bârlădean a vândut armuri şi arme în valoare de 1.830 lire sterline, 29.500 euro şi 649.000 lei.

Veniturile nu au fost declarate fiscului, calculându-se un prejudiciu adus bugetului de stat de 113.400 lei, precum şi dobânzi şi penalităţi de 4.800 lei.