Tânăr cu probleme psihice, din Vaslui, bănuit că şi-a ucis bunica

Un tânăr de 22 de ani, cu afecţiuni psihice, este principalul suspect în cazul unei crime în care victimă este bunica sa, o bătrână de 76 de ani, fost cadru didactic.

Duminică, femeia a fost descoperită moartă în casa de la Gura Bustei, de vecinii care s-au alarmat, după  ce nu au mai văzut-o câteva zile. Din primele cercetări efectuate de criminalişti la faţa locului, crima se pare că ar fi fost comisă  vineri seara, iar principalul suspect este nepotul femeii,  cunoscut cu probleme psihice, nepot pe care aceasta îl avea în grijă, în absenţa părinţilor, plecaţi la muncă în strâinătate.

Tânărul a fost reținut de polițiști și internat în spital în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Dacă acestea vor confirma prezenţa unei afecţiuni psihice de natură violentă, acesta nu va putea fi tras la răspundere pentru fapta sa.

De menţionat dealtfel că, la nivelul judeţului Vaslui , există 120 de persoane înregistrate în statistici ca “bolnavi psihici periculoşi”, dintre care doar 24 internate.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.