Sute de vasluieni au profitat de oferta generoasă a evenimentelor organizate cu prilejul Nopții Muzeelor

Sute de vasluieni au profitat de oferta generoasă a evenimentelor organizate de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui cu ocazia evenimentului intitulat generic NOAPTEA MUZEELOR . Manifestarea a fost deschisă de prof dr Ramona Mocanu, directorul muzeului, care le-a mulțumit participanților pentru prezență. Aceasta a prezentat programul evenimentelor, dar și invitații de onoare ai acestei ediții: trupa Asociației „Tradiții Ostășești” din București
Cu acest prilej, a avut loc deschiderea Expoziției permanente de Numismatică și Medalistică a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, urmată de vernisajul Expoziției cu obiecte de epocă ce aparțin colecționarilor, membri ai Asociației „Tradiții Ostășești” București, în Sala „Arta” a muzeului.
A urmat un program muzical cu microrecitaluri vocal-instrumentale, susținute de tineri muzicieni membri ai  Asociația „Duo Art Studio Parfeni&Trufia”, coordonată de prof. Galina Parfeni şi prof. Adrian Trufia, de elevi coordonați de prof. Alexandru Ursu, precum și de Fanfara „Rotaria”, coordonată de prof. Eduard Bîţu şi Codrin Tălmaciu. Reconstituiri istorico-militare prezentate de Asociația „Tradiții Ostășești”  și o paradă cu torțe aprinse pe traseul Muzeu – Primărie – Centru Civic – Muzeu a încheiat seria manifestărilor. 
 Programul de vizitare a Muzeului a fost prelungit, astfel încât toți cei cei care au dorit să viziteze expozițiile permanente au putut să își satisfacă dorința, fără a plăti biletul de intrare. 
Manifestările au continuat și duminică, cu  desfășurarea unui program al  Asociației „Tradiții Ostășești”, în fața clădirii muzeului: trecerea în revistă a trupei asociației, darea raportului cu o scurtă prezentare a drapelului de luptă, prezentări de uniforme și echipamente militare ale Armatei Române din Primul Război Mondial, mânuiri de arme și alte demonstrații specifice.