Staţii ocupate, taximetrişti supăraţi, poliţişti indiferenţi

Pentru taximetriştii vasluieni, locurile de parcare constituie o problemă cu care se confruntă zilnic. Deşi plătesc în fiecare an o taxă care ar trebui să le asigure spaţii libere în care să parcheze, găsesc locurile ocupate de alte maşini , în timp ce măsurile de sprijin ale autorităţilor se lasă aşteptate.

Locurile de parcare din oraş, insuficiente, fac viaţa imposibilă taximetriştilor  vasluieni.  Deşi ar trebui  să aibă spaţii rezervate, le găsesc mereu ocupate de maşini care nu au regim de taxi. Cei care plătesc sunt tot ei, taximetriştii, amendaţi fiindcă nu parchează în staţiile stabilite. În mai toate staţiile rezervate din oraş se întâmplă cam acelasi lucru: ziua staţiile de taxi devin parcări pentru maşinile celor care au treburi în oraş, peste noapte sunt ocupate de  locatarii din zonă.

„Noi pentru aceste staţii plătim, dar găsim locurile ocupate. Anual se plătesc 600 de lei şi autorităţile nu iau nicio măsură.  Banii îi dăm, dar nu am văzut nicio acţiune a autorităţilor pentru ca aceste locuri să fie libere pentru taxiuri. Plătim degeaba. Stăm să ne certăm cu fel de fel de oameni, şi de aici încep ameninţările. Am sunat şi la Poliţia Locală, am fost şi la Primărie… Degeaba! Şi asta se întâmplă pe tot parcursul anului, nu doar acuma, cu venirea celor din străinătate, cănd oraşul este şi mai aglomerat. Mai avem şi problema “piraţilor” din Traian, care ne iau clienţii. Nici cu ei nu se iau măsuri. Iar noi, când tragem linie la sfârşit de lună, nu rămânem aproape cu nimic!”, ne spune Florin C. Supărarea acestuia este împărtăşită şi de alţi taximetrişti, iar o scurtă raită prin oraş ne confirmă cele reclamate (vezi foto).  Oamenii spun că la Primărie au fost primiţi cu bunăvoinţă şi înţelegere, dar problema lor a rămas tot nerezolvată.

În acest timp, şeful Poliţiei Locale Vaslui ridică nevinovat din umeri. “Nu am pirimit nicio reclamaţie  în acest sens. Dacă taximetriştii sunt nemulţumiţi, să facă o sesizare scrisă la sediul instituţiei noastre, sau chiar pe mailul instituţiei, şi vom lua măsuri” , a spus Sorin Catană, directorul executiv al Poliţiei Locale Vaslui. (Mihaela Zărnescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.