Soț și soție din Bârlad, cercetați pentru delapidare

Doi soți din municipiul Bârlad, sunt cercetați de polițiștii de investigare a criminalității economice pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. Pe numele femeii a fost dispusă măsura arestării preventive, iar pe numele soțului acesteia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au probat activitatea infracțională a două persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani și soțul  acesteia de 41 de ani, domiciliați în municipiul Bârlad, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni economice.

În fapt, în perioada septembrie 2015 – decembrie 2016, femeia, în calitate de casier șef la o unitate bancară din municipiul Bârlad, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, a efectuat operațiuni de transfer neautorizate și a retras numerat din conturile a patru persoane. Prin faptele sale a fost creat un prejudiciu de 194.950 de lei și 60.138 de lire sterline.

La săvârșirea faptelor, femeia a beneficiat de complicitatea soțului ei. Acesta identifica persoane cărora femeia le vira sumele de bani sustrase din conturi, pentru a fi retrase ulterior în numerar și însușite.

Femeia fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior prezentată în fața instanței de judecată care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. În sarcina ei au fost reținute infracțiunile de delapidare, fals intelectual și uz de fals.

De asemenea, pe numele bărbatul Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, acesta fiind cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.