Sicrie pe roţi în traficul din Vaslui

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

In Județul VASLUI  cifrele sunt următoarele: vehicule verificate: 1291 dintre care 82.65 % neconforme iar 108 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 0.93 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 888 de amenzi contravenționale, au fost retrase 380 de certificate de înmatriculare și reținute 18 permise de conducere.