Şedinţă de bilanţ la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

În această săptămână, Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui a organizat o ședință de bilanț a activității  desfăşurate în anul 2016. La întâlnire au participat prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan,  subprefectul Mircea Gologan, președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit datelor prezentate în cadrul şedinţei, anul trecut IJJ Vaslui a executat 1.823 de misiuni de asigurare a ordinii publice, în care au fost angrenați 5.666 de jandarmi. Dintre acestea, 59 de misiuni au fost la manifestări de protest, 464 la manifestări culturale, religioase și vizite oficiale, iar 308 misiuni au fost la diferite competiții sportive.  De asemenea, în 2016 au fost asigurate ordinea și liniștea publică premergător și pe timpul desfășurării alegerilor locale și parlamentare, în total fiind consemnate 746 de misiuni specifice. O importanță deosebită a fost acordată de Jandarmerie unităților de învățământ, unde, în colaborare cu Instituția Prefectului-județul Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean, s-au purtat discuții cu directorii pe tema prevenirii faptelor antisociale, fiind organizate 1.785 de patrule și 80 de acțiuni punctuale. În perioada evaluată s-au mai executat 636 misiuni în cooperare cu alte instituții, cele mai multe cu Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui (223 de acțiuni).

Prefectul Isabel Bogdan a ținut să evidențieze sprijinul oferit în ziua alegerilor locale și în perioada cu coduri de ninsoare, viscol și ger, felicitându-i pe jandarmi pentru rezultatele obținute pe parcursul anului trecut. ”Vreau să evidenţiez două momente foarte importante din activitatea jandarmilor pe care le-am trăit alături de aceştia. Primul se referă la perioada cu Coduri , galben de ninsori și viscol și portocaliu de ger, când am reușit, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, să gestionăm foarte bine această perioadă.  Al doilea moment este legat de buna desfășurare a alegerilor parlamentare de la 11 decembrie 2016, când în județul Vaslui nu a existat nici un incident major. Uitându-mă la rezultatele dumneavoastră, acțiunile organizate de către Inspectoratul Județean de Jandarmi, în perioada analizată, s-au desfăşurat în condiţii foarte bune, uneori chiar ireproşabil. Suntem conștienți că toate acestea presupun un efort constant și intens, și, după cum știți, rezultatele bune vă responsabilizează și mai mult. Aţi dovedit că sunteţi o forţă credibilă în slujba semenilor şi v-aţi asigurat un loc de frunte între instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei, iar noi, cetăţenii județului Vaslui, vă mulţumim pentru acest lucru. Îmi exprim convingerea că, şi în anul 2017, veţi rămâne aceiaşi parteneri de nădejde și că veți depăși cu succes provocările ce vă așteaptă”, a spus prefectul Isabel Bogdan.

Rând pe rând, şi ceilalţi invitaţi au ținut să evidențieze activitatea IJJ, felicitându-i pentru rezultatele obținute pe parcursul anului 2016.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.