Sărbătorile Pascale au fost marcate de Primăria Vaslui prin evenimente culturale

Prilej de reală bucurie pentru suflet, cea mai mare dintre sărbătorile creştine –Învierea Domnului – a fost marcată la Vaslui prin evenimente culturale dedicate publicului larg, diverse ca formă de exprimare artistică, concepute în mod special pentru această perioadă din an.

Astfel, pe 16 aprilie, începând cu ora 18.00, municipalitate vasluiană a organizat  un concert de muzică religioasă sub egida „Veniţi de luaţi lumină!”, manifestare care a avut  loc  la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”. Abordând un repertoriu specific Sfintelor Paşti, corale care prin înalta lor ţinută artistică şi-au găsit recunoaşterea la nivel naţional, mai exact Corala „Fantasia” coordonată de prof. Vasile Negură şi Corul „Dignus Est” al Episcopiei Huşilor, dirijat de preotul Adrian Buimac, au oferit publicului recitaluri de excepţie.

În a doua zi de Paşte, Primăria Vaslui le-a oferit  vasluienilor un concert folcloric în Centrul Civic. Începând cu ora 17.00, au urcat pe scenă  instrumentiştii şi soliştii Orchestrei de muzică populară „Rapsodia Vasluiului”,  invitându-i pe vasluieni  să petreacă  cea de-a doua zi de sărbătoare pe acorduri alese cu măiestrie de dirijorul Cristian Nastase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.