Sală de sport ultramodernă, inaugurată astăzi la Lipovăț

Astăzi, comuna Lipovăț este în sărbătoare.  Zilele Școlii ”Ștefan Ciobotărașu” constituie un bun prilej pentru autoritățile locale de a marca începerea activității la trei obiective realizate în comunitate. Astfel, pe lângă finalizarea unor lucrări de canalizare și de asfaltare, localnicii sunt invitați să participe la inaugurarea celei mai mari și mai moderne săli de sport realizată într-o comună din județ. 

” Obectivul de investiții  pe care îl inaugurăm acum este o sală de sport școlară. realizată după un proiect tip, în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții (CNI). Ideea de a construi o sală de sport în comună a pornit de la rezultatele pe care le-a avut școala  cu echipa de handbal coordonată de profesorii Gheorghe Mogăldea și Cristi Bejan. S-a luat locul II pe țară la rural, dar au fost și multe diplome și întreceri  câștigate. Acestea au stat la baza documentației noastre. După multe eforturi  pentru a obține avizele Inspectoratului pentru situații de Urgență, iată că acum putem, în sfârșit, să dăm în folosință acest obiectiv.  Este o investiție mare, de aproximativ 4, 8 milioane lei,  o investiție impunătoare, de 1. 400 mp, singura de asemenea dimensiune, din județ. Are un regim de înalțime P+1, astfel încît partea de la parter este dedicată sportivilor și activităților sportive, iar partea de la etaj, o tribună cu 109 locuri, este dedicata spectatorilor. De asemenea, este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discpline sportive, existand marcaje cu distanțele de siguranță aferente care permit practicarea de sporturi precum baschet, tenis sau volei, cu o tabelă de marcaj electronică performantă, cu sistem de sonorizare, climă, încălzire centralizată și detectoare de fum. Sala dispune și de vestiare pentru sportivi si grupuri sanitare pentru public, dar și de cabinet medical. Aceasta este destinată orelor de sport pentru cei 350 de elevi din comună, cu posibila utilizare publică în perioadele de vacanță sau la sfârșit de săptămână. Totodată, sala poate fi utilizată și pentru activități culturale sau recreative, de genul serbări sau expoziții.”, ne-a precizat Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.

Dincolo de investiția modernă ce va fi dată acum în folosință, primarul Valerian Hriscu se poate mândri  și cu alte proiecte care au menirea de a îmbunătăți viața locuitorilor din comună:

”Am finalizat recent toaletele la două școli. Dacă cu ani în urmă se cerea ca toaletele să fie cât mai departe de clădirea școlilor, noile norme pentru obținerea autorizațiilor sanitare prevăd ca acestea să fie în clădirea în care elevii își desfășoară orele. Astfel, la o școală am sacrificat o sală de clasă, la o a doua am adus un modul separat, pe care l-am integrat în clădirea existentă.

Avem o școală, de zece clase, cu trei nivele, la care se lucrează. Aceasta va avea zece săli de clasă și două laboratoare. Intenția noastră este ca, în viitorul apropiat, aceasta să se transforme  într-o școală de meserii sau chiar într-un liceu sportiv. Avem sala de sport, avem și un teren de fotbal în lucru, astfel încât ar exista condițiile necesare pentru desfășurarea antrenamentelor necesare. Avem , în satul Fundul Văii, o grădiniță, care era absolut necesară, pentru că aveam 60 de copii de grădiniță și o singură sală de clasă. Acum terminăm o splendoare de clădire, cu etaj, cu toate condițiile necesare. Avem proiecte de energie regenerabilă la trei școli, motiv pentru care nu le-am racordat la gaz. Pentru că, trebuie să  spun, am dus rețeaua de gaz în toate colțurileLipovățului și am avut surpriza să constat că  s-au racordat și cele mai modeste familii. E o dovadă că oamenii își doresc un trai civilizat, ca să nu mai vorbim de faptul că toate costurile cu încălzirea sunt mai mici.  Am fost prima comună din județ care a adus gazul și sperăm ca lucrările de extindere să continuie.

Un alt proiect vizează iluminatul public cu leduri, în satele Căpușneni și Fundu Văii,, pentru că deja avem iluminat stradal modern cu leduri în localitățile Lipovăț, Corbu și Chițoc. Investiția a fost realizată cu banii primăriei.  Obiectivul principal al acestui proiect a fost, evident, îmbunătățirea sistemelor de iluminat public, reducerea infracționalițății și asigurarea unui trai civilizat.

La sfârșitul anului trecut s-au finalizat lucrările de asfaltare a porțiunii de drum care este pe raza comunei noastre, la Fundu Văii și Căpușneni, din cadrul drumului județean 245 D. Tot prin CNI, avem realizat un drum și alte două sunt în evaluare, iar cred că dacă se fac 9-10 km de drum asfaltat în comună, este ceva…”, a mai spus Valerian Hriscu. 

(foto/text: Mihaela Zărnescu)

 

 

 

 

 

 

One thought on “Sală de sport ultramodernă, inaugurată astăzi la Lipovăț

Comentariile sunt închise.