Reținuți pentru înşelăciune

Polițiștii din Vaslui au identificat doi bărbaţi care ar fi înşelat o persoană prin atribuirea de calități false.

În seara de 03 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Vaslui în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza municipiului Vaslui au legitimat doi bărbați care se deplasau pe strada Nicolae Iorga și aveau asupra lor o geantă de voiaj.

Polițiștii au stabilit că unul are vârsta de 40 de ani și este domiciliat în comuna Pângărați, județul Neamț, iar celălalt are de 30 de ani, cu domiciliul în comuna Ceplenița, județul Iași. În geantă cei doi aveau pompe pentru stropit și documente unei societăți din municipiul Iași (legitimații, chitanțe și copii după actele de înființare).

Bărbații au fost conduși la sediul Poliției municipiului Vaslui unde, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Anterior identificării lor de către polițiști, cei doi au mers la un bloc de pe strada Nicolae Iorga și au abordat un locatar, în vârstă de 72 ani, pentru a efectua deratizarea locuinței acestuia. S-au prezentat sub calitatea falsă de angajați ai unei firme de deratizare cu scopul de a-l determina pe proprietar să le plătească un serviciu pe care nu erau autorizați să-l efectueze. Bătrânul a fost de acord, iar unul dintre bărbați a pătruns în locuință și a stropit cu o soluție prin camere. Pentru operațiunea efectuată bătrânul a plătit 360 lei pentru care a primit o chitanță cu ștampila și antetul unei societăți comerciale cu care bărbații nu aveau raporturi de muncă.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați. În cazul în care există și alte persoane care au fost înșelate în același mod, acestea se pot prezenta la Poliția municipiului Vaslui pentru clarificarea împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.