Regulament nou pentru organizarea taberelor şcolare

Ministrul Educaţiei a semnat marţi, 12 aprilie, un nou regulament cadru pentru organizarea taberelor, excursiilor, expediţiilor şi a altor activităţi de timp liber din învăţământul preuniversitar.

Pe scurt, noile reguli vin să dea o mai mare siguranţă pentru elevi şi preşcolari, fiind prevăzute o serie de obligaţii şi responsabilităţi pentru toţi participanţii la tabere sau excursii: elevi, profesori şi părinţi. De asemenea, de acum înainte, toate activităţile de acest gen nu vor mai fi aprobate de inspectoratele şcolare, ci de unităţile de învăţământ, pentru a simplifica procedura.

„A fost eliminată condiţia ca documentaţia necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună înainte. Pe de altă parte, regulamentul face distincţie clară între activităţile realizate în localitatea în care se află unitatea de învăţământ şi cele din altă localitate, reducând astfel birocraţia în cazul activităţilor derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat şi formularul prin care părintele/tutorele legal îşi exprimă acordul de participare al copilului.
Regulamentul aprobat este un document-cadru bine structurat, suplu, care stipulează atât documentaţia necesară aprobării şi derulării activităţilor, cât şi obligaţiile cadrelor didactice organizatoare, ale părinţilor şi ale elevilor. Nu în ultimul rând, acesta permite unităţilor de învăţământ elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unităţilor de învăţământ” – precizează ministrul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.