Regizorul vasluian Corneliu Porumboiu revine la Cannes după patru ani și va concura pentru marele trofeu

Regizorul Corneliu Porumboiu revine la Cannes după patru ani și va concura pentru marele trofeu. Filmul “La Gomera” a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului care începe pe 14 mai.

Pelicula românului apare pe aceeaşi listă cu producţii semnate de cineaşti de renume din lumea întreagă.

„La Gomera” va avea premiera mondiala la Cannes. Primul film al lui Corneliu Porumboiu realizat si în afara tării a fost filmat în România, Spania si Singapore anul trecut. Din distributie fac parte, printre altii, Vlad Ivanov, Catrinel Menghia si Rodica Lazăr.

Pelicula spune povestea lui Cristi, un politist român corupt, implicat într-o afacere de zeci de milioane de euro cu mafia. El ajunge pe insula spaniola La Gomera pentru a învăta un limbaj folosit de localnici. Totul pentru a-l elibera pe un traficant aflat în arest la Bucuresti, singurul din bandă care stie unde sunt ascunsi banii.

Festivalul, care va avea loc in luna mai, va începe într-o notă suprarealistă.

Veteranul Pedro Almodovar revine la Cannes cu “Pain and Glory”. Pe afis ii regăsim pe Penelope Cruz si pe Antonio Banderas, care intra in pielea unui cineast vârstnic.

Terrence Malick, care a castigat un Palme d’Or in 2011, se intoarce si el pe Croazeta cu “A Hidden Life” – un film despre un anti-nazist austriac.

“Rocketman” – o pelicula despre Elton John – va fi proiectata in afara competitiei oficiale, in care au fost selectate 19 lungmetraje.

Juriul va fi prezidat de un regizor de Oscar – Alejandro Inarritu.

Sursa: Pro TV