Pui de leu crescut în birou, la Zoo Bârlad

Angajații Grădinii Zoologice din Bârlad luptă de două luni și jumătate să țină în viață un pui de leu născut în captivitate. Puiul a fost părăsit de mamă imediat după naștere și a fost adoptat de angajații parcului zoo. Stă într-un birou, unde cineva este în permanență cu el ca să nu se simtă abandonat.

King Paraschiv s-a născut pe 14 octombrie. A fost respins de mamă, așa că angajații grădinii zoologice au fost nevoiți să-l adopte chiar din prima zi de viață. Responsabil de creșterea puiului de leu este Adrian, administratorul parcului zoo. Felina s-a atașat deja de bărbat, mai ales că stă chiar în biroul lui.

În primele 2 luni, King a fost hrănit din 3 în 3 ore cu lapte. Acum mănâncă de doar 2 ori pe zi, mai ales carne, pentru că trebuie să se obișnuiască cu regimul carnivor. În plus, primește calciu și magneziu, ca să se dezvolte normal, așa cum ar fi făcut-o dacă ar fi primit lapte matern.

Acum, cât este mic, comportamentul lui va fi oarecum umanizat, el va fi foarte prietenos cu oamenii din jur, dar odată cu maturizarea îşi redobândeşte instinctele naturale”, spune Gheorghe Solcan, prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi.

„În totalitate probabil niciodată nu ne vom desprinde de aceasta prietenie, dar ușor, ușor el trebuie să devină ceea ce este, regele animalelor”, afirmă Adrian Cărăbăț, administrator Grădina Zoologică Bârlad.

Când s-a născut avea doar 650 de grame, iar acum a ajuns deja la 6 kilograme. În perioada următoare va lua și mai mult în greutate, spun specialiștii, iar la maturitate va cântări 250 de kilograme. Puiul va putea fi admirat de vizitatori cel mai probabil din primăvară.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.