Probleme în avalanşă determinate de condiţiile meteo. Jumătate din judeţ fără curent electric, autocar blocat în nămeţi…

Sudul şi estul judeţului, inclusiv municipiul Bârlad, au întreruptă  energia electrică. Potrivit unui comunicat al DELGAZgrid, toate unităţile administrativ teritoriale de la nivel judeţului Vaslui se confruntă cu întreruperea alimentării cu energie electrică, deoarece sunt avariate numeroase linii de medie şi înaltă tensiune.

“Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice au cauzat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Pe parcursul nopţii de 20/21 aprilie ninsoarea abundentă însoţită de vânt ce a ajuns la rafala şi la 60km/h, precum şi lipsa vizibilităţii şi a căilor de acces au îngreunat lucrările pentru identificarea şi remedierea avariilor la sistemul de distribuţie a energiei. Echipe companiei noastre şi ale contractorilor sunt mobilizate pentru remedierea defecţiunilor, dar anumite lucrări necesită timp pentru realizarea în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni”, se arată în comunicat.

În localitatea Iana, un bărbat dependent de aparatul de oxigen, a fost ajutat de autorităţi cu un generator şi combustibil, după ce localitatea a rămas fără enegie electrică.

La Olteneşti, la această oră se află blocat un autocar cu 23 de persoane din Republica Moldova, care se îndrepta către Albiţa.

Sute de maşini sunt blocate pe DE581 Crasna-Albiţa din cauza TIR-urilor care au derapat şi au blocat circulaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.