Premieră la Iași: Facultatea Vieții, cu diplomă!

Schimbare de nume deloc inspirată pentru una dintre cele mai mari universități din țară, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. În urma unor aprigi dezbateri și hotărâri, aceasta a devenit UNIVERSITATEA de ȘTIINȚELE VIEȚII «Ion Ionescu de la Brad» Iași.

Urmare a Hotărârii de Guvern din 13 Mai a.c., USAMV a devenit UNIVERSITATEA de ȘTIINȚELE VIEȚII «Ion Ionescu de la Brad» Iași.
Acesta este noul brand care reprezintă actualul așezământ academic centenar, nume care reflectă tendințele europene actuale la nivel didactic, de cercetare și ale pieței muncii, toate fiind dinamizate de provocările majore și complexe din sfera științelor vieții.
Estimăm un important impact la nivel regional, național dar și internațional, prin creșterea ponderii cercetărilor privind schimbările climatice, poluarea mediului, creșterea demografică, alimentația publică, resursele de apă și alimente, energiile regenerabile, protejarea resurselor și a arealelor naturale, care fac obiectul domeniilor de studiu ale universității noastre, în noul context socio-economic.
Sperăm ca impactul să fie pozitiv și în ceea ce privește atractivitatea pentru viitorii studenți, naționali și internaționali, deoarece universitatea își păstrează misiunea fundamentală inițială, de a forma ingineri în domeniul științelor aplicate ale mediului și vieții: agronomie, horticultură, biotehnologii agricole, inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, horticultură, ingineria mediului, ingineria resurselor animale și alimentare, sau licențiați în biologie și medicină veterinară.
Schimbarea denumirii nu este doar o acțiune de rebranding, ci reprezintă și o schimbare de viziune în abordarea direcțiilor de dezvoltare ale universității noastre și sperăm că IULS – Iasi University of Life Sciences să devină cât mai curând membră a Ligii Europene a Universităților pentru Științele Vieții (Euro Ligue of Life Sciences).” a declarat rectorul universității, Gerard Jităreanu.
Atât studenții actuali cât și foști studenți, nu au ezitat să-și exprime nemulțumirea pe pagina de Facebook oficială, acolo unde a fost făcut și anunțul:
“Avem și filmuleț de prezentare – Școala Vieții – Sector 7”, a scris un fost absolvent de Medicină Veterinară, postând o parodie a grupei de umor Sector 7.
“E o denumire confuză. Ar trebui inclusa și medicina umană pt a fi “științele vieții”. Avem pretenții ceva mai mari de la voi, domnii profesori, care ne-ați călăuzit drumul 4 ani, pt unii chiar 6. USAMV IAȘI forma o familie și un brand împreună cu cei de la București, Cluj, Timișoara.

Universitatea pentru Științele Vieții este și poate fi luat în derâdere de generația actuală. Înțeleg ca în engleză sună bine dar, va rog, rămâneți la USAMV IAȘI!!”
“Mai bine puneati ceva cu natura , cand o sa ma intrebe cineva ce studii am , o sa spun ” facultatea vieții ” “
“că tot vorbeam de “școala vieții” ..acum ai promovat esti la universitate :)))”
” Este una din cele mai nefericite denumiri pe care o poate avea o universitate.”