Poliţiştii vasluieni, alături de elevi în săptămâna „Şcoala altfel”

Astăzi, în cadrul programului educațional Școala Altfel”, polițiștii au fost vizitați de mai mulți elevi din cadrul unităților de învățământ din municipiul Vaslui.

La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au sosit în vizită elevi dornici să cunoască mai multe informații despre profesia de poliţist. Vizita s-a desfăşurat cu ocazia cunoscutului program derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”. La activitate au participat elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Liceul cu Program Sportiv şi Şcolile Gimnaziale „Elena Cuza” şi „Mihai Eminescu” din municipiul Vaslui.

Programul a oferit prilejul poliţiştilor vasluieni să se întâlnească cu elevii, atât pentru a le adresa sfaturi şi îndrumări, cât şi pentru a promova profesia de poliţist. Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat elevilor armamentul şi logistica pe care o utilizează în desfăşurarea misiunilor, în timp ce poliţiştii de la Serviciul Criminalistic i-au uimit pe tinerii vizitatori cu aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare şi modalităţile de culegere a probelor de la faţa locului. Elevii au putut să vadă şi cum funcţionează un aparat alcooltest, poliţiştii rutieri, explicându-le elevilor cât de importantă este o atitudine responsabilă în trafic.

Adolescenţii au vizionat şi un film realizat de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, în care a fost prezentată activitatea fiecărui serviciu din cadrul instituţiei, pentru a crea o imagine cât mai completă a faţetelor activităţii poliţiei vasluiene.

Întâlnirea cu poliţiştii vasluieni a reprezentat pentru copii un eveniment foarte interesant, fiind fascinaţi de complexitatea meseriei de poliţist, de tehnica utilizată de poliţişti pentru identificarea autorilor unei infracţiuni sau de modalităţile de intervenţie pentru păstrarea siguranţei în comunitate, mulţi dintre ei fiind deja hotărâţi să aleagă această profesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.