Poliţiştii, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Prima zi de şcoală, o zi marcată de emoţia inerentă oricărui început, este ziua în care  poliţiştii sunt alături de elevi pentru a le aminti că veghează la siguranţa lor, siguranţă de care are nevoie fiecare cetăţean.

Astfel, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, prevenire şi de la alte structuri au acționat în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de  astăzi, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

În anul școlar 2016 – 2017, polițiștii vor continua derularea unor campanii şi proiecte de informare a elevilor în vederea evitării comportamentelor de risc victimal sau infracţional. O atenţie deosebită va fi acordată activităților      educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră.

Poliţiştii doresc să le fie aproape elevilor pe tot parcursul anului școlar pentru a le acorda sprijinul şi îndrumarea, astfel încât să adoptate conduite în spiritul legii, demnităţii şi toleranţei, a respectării drepturilor omului.

Precizăm că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ din județul Vaslui, numărul infracţiunilor a fost unul redus (6 fapte comise în zona adiacentă unităţilor de învăţământ).
Poliţia Română urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.