Poliţia Vaslui a ieşit la vânătoare de beţivi

În ziua de 8 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat, la nivel județean, mai multe activități pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație cauzate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice .

Pe parcursul zilei de astăzi, în intervalul orar 05.00-09.00, polițiștii rutieri au acționat pe raza județului Vaslui cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere atât conducătorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, după ce au consumat băuturi alcoolice, cât și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare.

Efectivele participante la această acțiune au fost prezente în următoarele intersecții: DJ 245E cu DN24 (Deleni); DJ 245A cu DN24 (Lipovăț); DJ247 cu DN15D (Ștefan cel Mare); DJ 245L cu DN24 (Costești); DJ 248 cu DN15D (Buhăiești), fiind testați cu aparatul etilotest 174 de conducători auto. În consecință, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni la regimul circulației rutiere, cu o valoare totală de 5. 745 lei, și au reținut 5 permise de conducere.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.