Poliția în acțiune, de Paște

Poliţiştii vasluieni vor acţiona în această perioadă pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă. Se vor lua măsuri suplimentare mai ales în locurile de pelerinaj, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente negative.

 Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, premergător şi în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, poliţiştii vasluieni vor fi  prezenţi, atât în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. La manifestările religioase şi culturale, desfăşurate inclusiv în aer liber,  participă un public numeros şi se înregistrează un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor desfăşurate de structurile Poliţiei Române.

În total, aproximativ 520 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui vor acţiona în perioada 15-18.04.2017, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Aceștia fac parte din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi de investigaţii criminale. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Măsuri speciale vor fi instituite şi pe căile rutiere, în mod deosebit în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre biserici, dar şi pe drumurile naţionale şi europene, acordându-se o atenţie sporită  fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi combaterii excesului de viteză.

Pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor pe care le posedați, Poliţia  vă recomandă:

Pentru a nu vă strica bucuria zilelor libere şi pentru a nu strica farmecul Paștelui, este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu, să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori.În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.

Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi conducând sub influența alcoolului.

În principal perioada premergătoare Paștelui este o perioadă a cumpărăturilor, zona complexelor de magazine şi a pieţelor fiind mult mai aglomerată. Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini. Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite.

În noaptea de Înviere vă sfătuim să evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool. Evitaţi dialogul cu persoanele în stare de ebrietate şi nu vă lăsaţi provocate de ele.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor pentru a ajuta polițiștii la identificarea acestuia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.