Peste o mie de elevi de clasa a XII-a au participat la Ziua Absolventului de Liceu

Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a din cele cinci licee din municipiul reşedinţă au participat, marţi, la Ziua Absolventului de Liceu, eveniment organizat de Primăria Vaslui.

Însoţiţi de părinţi şi cadre didactice, liceenii au mărşălui pe Bulevardul Ştefan cel Mare, după care s-au adunat în Piaţa Centrului Civic, unde au fost felicitaţi de oficialităţile locale.

“Acum sunteţi pregătiţi pentru a înfrunta provocările şi obstacolele vieţii, cu responsabilitate şi cu şanse reale de reuşită. Ca de fiecare dată în momentele importante din viaţa voastră de şcolari, vă sunt alături oamenii dragi, împărtăşind astfel bucuria absolvirii, părinţii şi profesorii voştri. Grija, iubirea, devotamentul, dăruirea şi poveţele lor v-au fost imbold şi sprijin. Vă doresc să deveniţi oamenii pe care cei dragi i-au inspirat şi să trăiţi satisfacţia de a reuşi în ceea ce v-aţi propus! Nu uitaţi să le mulţumiţi din nou şi din nou, să-i respectaţi şi să-i preţuiţi, oricât de departe v-ar purta cărările vieţii! Pentru voi, la final de liceu, se configurează la orizont un nou început. Îmi doresc să fiţi destul de înţelepţi şi să purtaţi visurile cu demnitate şi responsabilitate, să fiţi apreciaţi pentru ceea ce sunteţi şi pentru ceea ce vă străduiţi să deveniţi. Nu uitaţi să învăţaţi din fiecare împlinire şi din fiecare popas pe care drumul spre ideal le presupune. Fiţi buni şi sinceri, pentru că în toate acestea stă puterea oamenilor de a schimba lumea”, a transmis inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Cristiana Botan.

Ziua Absolventului de Liceu a fost iniţial programată pe data de 24 mai şi suspendată din cauza grevei generale din învăţământ.

Deşi situaţiile şcolare nu au fost încheiate în mod oficial, cele cinci unităţi liceale din Vaslui şi-au desemnat şefii de promoţie. Aceştia au susţinut discursuri în faţa tuturor absolvenţilor şi au predat în mod simbolic “cheia succesului” colegilor din clasele a XI-a.