Peste 300 de vitezomani, prinși de polițiștii vasluieni, în minivacanța de 1 Mai

Poliţiştii vasluieni au acţionat în minivacanța din perioada 27.04- 01.05.2018  pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat, în localităţile urbane şi rurale. De asemenea, au acționat în zonele în care s-au desfăşurat manifestări cultural-artistice și sportive, în vederea preîntâmpinării producerii de evenimente negative.

În această perioadă, peste 130 de poliţişti  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au acţionat, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.

Dispozitivul suplimentar care a asigurat ordinea şi liniştea publică pe perioada minivacanței a fost constituit din poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi, substanţe periculoase şi acţiuni speciale. Aceștia au intervenit la 288 de evenimente, dintre care 248 au fost sesizate prin 112. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii vasluieni au constatat 110  infracţiuni, 13 persoane fiind depistate în flagrant. De asemenea, aceștia au aplicat 1025 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 365.325 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 5200 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 7 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 770 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză (326). Au fost reținute 71 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare auto.

Totodată, au fost depistate 5 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate, au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.