Pericol pe drumurile publice

La începutul lunii octombrie pe raza comunei Solești a fost înregistrat un grav accident de circulație. Un tânăr, de 26 de ani, se deplasa cu o autoutilitară pe DN 24, pe raza localității Solești din direcția Vaslui către Iaşi. La un moment dat, pe partea carosabilă a pătruns un cal, tânărul a încercat să-l evite, autovehiculul a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă în mod regulamentar de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Vaslui. Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul bărbatului în vârstă de 60 ani.

Pentru a preveni astfel de evenimente grave,  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier au demarat campania „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresată proprietarii/deţinătorii de animale din  judeţul Vaslui.

Campania se desfăşoară în mediul urban și rural, în localitățile care sunt tranzitate de drumurile naționale, respectiv drumul european 581.

Polițiștii, sprijiniți de autoritățile locale, vor organiza întâlniri cu proprietari de animale din mediul urban și rural care vor fi informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte când se deplasează cu animalele în preajma drumurilor naționale, respectiv a drumului european ce tranzitează județul, precum și cu privire la riscurile care apar atunci când sunt lăsate nesupravegheate animalele în apropierea drumului public. De asemenea, materiale preventive cu mesajul campaniei vor fi afișate în locurile publice de pe raza localităților care sunt tranzitate de drumurile naționale respectiv drumul european.

Prin această campanie polițiștii doresc să reamintească cetățenilor faptul că în conformitate cu prevederile Codului Civil proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.

De asemenea, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.