“Ora Pământului”, sărbătorită la Vaslui și Bârlad

Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza o sesiune de observații astronomice în stradă, în zona parcului “Victor Ion Popa”. “Ora Pământului’ se organizează pentru a se trage un semnal de alarmă asupra faptului că planeta noastră este în pericol. Ne dorim ca și generațiile viitoare să se bucure ca și noi de resurse, de un aer mai curat și desigur, un cer cu stele. O să avem ocazia să privim Luna prin telescop, planeta Jupiter, dar și alte obiecte cerești vizibile în perioada aceasta”, a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară.

Activitatea se va desfășura între orele 20,00 și 21.30, cu condiția ca cerul să fie senin. Primăria Municipiului Bârlad va susține această manifestare și va opri timp de o oră iluminatul public din centrul orașului.

La Vaslui, pentru activitatea din data de 19.03.2015 au fost invitaţi să participe elevii de la cele 6 licee, cât şi cetăţenii din municipiul Vaslui. La ora 20.00 are loc întâlnirea participanţilor în foaierul Primăriei Vaslui. Cele aproximativ 200 de persoane vor primi tricouri şi şepci inscripţionate cu sigla evenimentului şi starleţi fosforescenți. Programul continuă, la ora 20.15 având loc conturarea siglei evenimentului cu ajutorul candelelor, urmat de stingerea iluminatului de la sediul Primăriei si concert Famfara Rotaria (ora 20.30). Ora 21.00 îi prinde pe vasluieni, jucând  (”Baba Oarba desenează”). Evenimentul se va încheia la 21.30 cu un discurs final și aprinderea iluminatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.