Ora Pământului, marcată la Vaslui printr-un concurs de proiecte și un spectacol tematic

Sâmbătă,  30 martie,  Primăria Vaslui a desfășurat cea de-a  VIII-a ediție a OREI PĂMÂNTULUI (EARTH HOUR),  prilej cu care luminile din centrul orașului au fost stinse timp de o oră, între 20.30 – 21.30. În această perioadă, aproximativ 200 de persoane au fost prezente în fața Primăriei, unde s-au desfășurat acțiuni simbolice dedicate acestei zile, un concurs de proiecte tematice ale liceelor din oraș, precum și momente artistice susținute de Corala ”ALFA” a Asociaţiei Tineretul Ortodox din Vaslui (ATOV) , de grupul folk ”Fluierașii” al Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, precum și de Trupa ”Sky” Iași, care a prezentat un show  cu flăcări, uimind publicul prin mișcările și  acuratețea dovedită în manevrarea unor obiecte aprinse.  Nu au lipsit de la manifestare nici voluntarii Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, coordonați de bibliotecarul Gina Păun, dar nici sportivii de la CSM Vaslui, purtători de făclii, asigurând ”lumina vie” a perimetrului în care s-au desfășurat manifestările.

Prezenți la acțiune, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui au stabilit câștigătorii competiției de proiecte pentru liceeni, trofeul acordat de Primăria Vaslui ajungând la Liceul ”Ștefan Procopiu”.

Tot Primăria a asigurat participanților veste reflectorizante și a distribuit materiale promoționale: agende,  pixuri, semne de carte și baloane.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Evenimentul constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Ora Pământului este promovată de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru protectia mediului. (Foto: Emilian Mitrea, Liviu Buculeasa)