O tânără refugiată din Ucraina a născut gemeni, la spitalul din Vaslui

O tânără refugiată din Ucraina a adus pe lume gemeni, la spitalul din Vaslui.Femeia abia intrase în România, alături de soțul său și alți trei copii ai lor, când i s-a declanșat nașterea. O ambulanță a dus-o la spital și, în scurt timp, a devenit mama a încă doi băieți, perfect sănătoși. Părinții se gândesc să îi numească Petru și Pavel.

Svetlana este din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. A fugit cu mașina, cu soțul și cei trei copii ai lor, în urmă cu cinci zile, când erau asediați de ruși. Au parcurs sute de kilometri și au trecut în România pe la vama Albița.Femeia se aștepta să nască abia în aprilie, dar, îndată ce a ajuns la adăpost, în România, și-a dat seama că are nevoie de ajutor medical.

Trebuie să hotărăsc împreună cu soțul ce nume vom pune celor doi copiii. Unul Pavel o să-i punem, celuilalt poate Piotr. O să ne gândim. Aici, oamenii cărora le-am cerut ajutor s-au purtat exemplar. Slavă Domnului că există astfel de oameni care ne ajută! Acum, acolo este groaznic să trăiești cu copii, e o amenințare la viața copiilor, pentru că așteptarea e foarte apăsătoare. Nu știi ce te așteaptă. Ne-am încuiat casele și am plecat. Rudele mele au ramas acolo. Ne facem mari griji pentru ele.” a declarat Svetlana, mama copiilor.