O revedere emoționantă la Colegiul “Dimitrie Cantemir” Huși

Pe data de 07 iulie 2023 absolventii promotiei din perioada 1973-1978, Industrie Alimentara s-au revazut dupa 45 de ani de la terminarea liceului. Pentru realizarea acestui eveniment s-au ocupat doi dintre absolventii acestei promotii, ing. Mariana Hobincu si Petru Florea , tehnician specialist in vinificatie.

Evenimentul a inceput cu vizitarea liceului si o sedinta de “degustare de vinuri ” care a avut loc la Vinoteca liceului. S-au prezentat mai multe soiuri de vin puse la dispozitie de Vinoteca liceului si de Societatea Comerciala “Domeniile Averestilor ” reprezentata de dr ing. Claudiu Cretu , director productie. Invitat special a fost domnul doctor inginer VIOREL RALEA , reputat oenolog.

La clasa A , catalogul a fost strigat de catre Fanica Niculita (Andone ),obisnuita fiindca a ajuns profesoara de geografie. La clasa B , catalogul a fost strigat de Mariana Hobincu, inginera. S-a tinut un moment de reculegere pentru colegii si profesorii care au trecut in lumea celor “drepti “. Aceasta generatie de absolventi a fost considerata “Generatie de aur ” in istoria liceului, la examenul de admitere a fost de 4 (patru ) concurenti /loc. Din aceasta generatie de absolventi au rezultat multi specialisti in vinificatie,panificatie .industria laptelui ,ingineri ,economisti ,juristi ,profesori , oameni de baza ai societatii . Dupa absolvirea liceului o parte dintre ei a lucrat la IAS Husi , la Combinatul de imbuteliere a vinului. Ca o remarca : in anul 1987 s-a reusit un record la acea vreme de imbuteliere a 44 000 de sticle cu vin intr-o singura zi de lucru ( 8 ore ) sub comanda lui Petru Florea , tehnician ,specialist in vinificatie ( mentorul sau fiind dl dr. ing Viorel Ralea ) . Seara a continuat cu o distractie exclusivista la un restaurant din oras . Bucuria revederii dupa zeci de ani , e greu de descris in cuvinte . Sa poti imbratisa fosti colegi , sa-ti amintesti multe ,chestii haioase din timpul acelor ani , a fost ceva greu de inchipuit. Licoarea lui Bachus care a contribuit la buna dispozitie a petrecaretilor a fost pusa la dispozitie de “Domeniile Averestilor ” din colectia ” vinuri speciale “. Fosti colegi din diferite tari europene si din toate colturile tarii au tinut sa participe la acest mare eveniment. Dupa o distractie minunata, toti au promis o noua reintalnire peste 1-2 ani.