O carte pe zi: ”O iarnă de povești”, de Cristina Donovici, Alex Donovici

”(…) În drum spre școală, David trecu pe lângă un om de zăpadă uriaș. Era pe trotuar, în fața unui mic bloc de câteva etaje, și părea posomorât. Gura, făcută dintr-o crenguță, era lăsată în jos. Pălăria îi căzuse într-o parte, iar ochii lui negri, din măsline, păreau triști.

”Ia uite, omul ăsta de zăpadă e mai trist decăt mine„, se gândi David. ”De ce ar putea să fie trist un om de zăpadă?! Nu îi este frig niciodată, lumea se joacă cu el mereu și nu îl bate nimeni la cap cu ”mănâncă cereale, spală-te pe dinți, îmbracă-te!”. În plus, nu trebuie să meargă la școală. Aș vrea să fiu un om de zăpadă!”, își spuse David și traversă strada, ca să îl vadă mai de aproape.

O iarnă de povești cuprinde 7 povestiri despre lumea feerică a iernii, scrise de Alex și Cristina Donovici și însoțite de minunatele ilustrații ale lui Annabella Orosz.

Copiii vor descoperi în această lume personaje dintre cele mai deosebite: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvați din zăpadă de fetițe, copii plecați în căutarea lui Moș Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul.

Aceste povestiri, care vor provoca, fără îndoială, imaginația celor mici, sunt tot atâtea îndemnuri adresate lor, prin vocile calde, pline de afecțiune ale autorilor, Cristina și Alex, la o atitudine deschisă și prietenoasă față de ceilalți, la bunătate și generozitate. Deși este o carte pentru cei mici, O iarnă de povești are una dintre virtuțile specifice cărților mari, pentru că este capabilă să facă din cititorii ei oameni mai buni.

Vârsta recomandată: 6-10 ani.

•        Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru copii a Bibliotecii Județene