O fetiță de patru ani și mama ei, intoxicate cu gaz

Două persoane din Bârlad, o mamă de 31 de ani și fica acesteia, de numai patru ani au fost găsite în stare de inconștiență, sâmbătă noaptea, anchetatorii deplasaţi la faţa locului au constatat că în încăperea respectivă era un miros puternic de gaze, care provenea de la butelia unui aragaz. 

“Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu modul pentru deblocare, pe strada Vasile Pârvan, bloc FEPA 1 pentru deblocarea ușii unui apartament, acolo unde nimeni nu răspundea la ușă. La sosirea echipajului de intervenție, din apartament a fost perceput un miros înțepător se gaz. După deblocarea ușii, în locuință au fost găsite două persoane în stare de inconștiență. Membrii echipajului, toți cu pregătire de paramedici au început manevrele de resuscitare, între timp, comandantul de echipaj solicitând în sprijin mai multe ambulanțe. La fața locului au fost deplasate două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad, membrii celor două echipaje continuând manevrele de resuscitare. Din nefericire, cele doua victime, o femeie în vârstă de 31 ani și o fetiță în vârstă de patru ani, au fost declarate decedate.
Cercetările privind cauzele și circumstanțele producerii celor două decese sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.” a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.