O carte pe zi: ”Ursulețul de zăpadă”, de Holly Web

”- Să știi că nu ai mai mîncat așa ceva, bâgui Sara, desfăcând folia de aluminiu în care bunicul împachetase sendvișurile. Noroc că sunt cu creveți și bănuiesc că nu ți-ar fi plăcut cu brânză și ketchup, care sunt preferatele mele.

Chiar dacă ursul sigur nu mai auzise vreodată o folie de aluminiu foșnind, înțelese pe dată că e vorba de mâncare.  Veni prin zăpadă și se opri doar la un pas de Sara, uitîndu-se cu nerăbdare când la ea, când la pachețelul pe care îl  avea în mână.

Sara izbucni în râs, dar se simți vinovată văzând cum se dă speriat în spate.

-Îmi pare rău. N-am vrut să te sperii, șopti ea”

Sara este nevoita sa si petreaca sarbatorile de iarna fara parinti, la bunicul ei, deoarece mama ei astepta un bebelus, iar teama ca drumurile sa devina impracticabile, ii determina sa ia aceasta decizie. Fetita va cinstrui un ursule de zapada, iar dupa ce bunicul ii va construi un iglu, cei doi se pregatesc sa petreaca o noapte acolo.Sara adoarme, si asa incepe aventura ei in tara zapezilor, alaturi de Peter, ursul din curte care prinde viata…

Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ursulețul de zăpadă, scrisă de Holly Webb, apărută în anul 2017, care arată că totul este posibil, dacă crezi suficient de mult în ceea ce îți dorești.

•        Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru copii a Bibliotecii Județene