O carte pe zi: ”Un Craciun de neuitat”, de Mary Carter, Terri DuLong

”-Ai văzut cu ce creatură umblă? întrebă Tara

-E ceva necurat la mijloc, spuse Nadine.

-Mersi.

-Cine Dumnezeu ar face un sătuc de Crăciun în care copiii să nu aibă acces?

-Și cine ar sta cu o târfă în loc să stea cu mine? (…)

-Pun pariu că are legătură cu acel cadou de Crăciun pe care l-ai găsit, spuse Nadine.

Folosise acel ton al ei. Acela pe care îl avea când organiza zile de naștere, botezuri și cine de Crăciun de douăsprezece mii de persoane. Tara ridică din umeri.

-Nu contează. S-a terminat.

-Cred că are un suflet bun. Are nevoie doar de un înger păzitor care să-l ghideze.

-Nadine!

Trebuie să aflăm ce e în acel pachet.”

Acest roman are darul de a vă face să uitați cu totul de vremea urâtă de afară și să vă cufundați cu totul într-un univers literar feeric, dătător de bună dispoziție. Volumul de față reunește două autoare, Mary Carter și Terri Dulong, care creează pur și simplu magie prin scrisul lor, și două povești, unite prin spiritul acela demn de filmele Hallmark și prin plasarea acțiunii într-o zonă însorită, precum Maui, Hawaii, sau Florida, în care zăpada este absentă, în preajma sărbătorilor de iarnă. Este o carte care se citește ușor, nici măcar nu îți dai seama când ai ajuns la final. Face parte din colecția de cărți romantice ale celor de la Lira, fapt pentru care este lectura potrivită pentru statul seara la gura sobei, cu o ciocolată caldă aproape.

Așadar, vă invităm să citiți două povești fermecătoare, pline de umor și de emoție, care te transpun în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Este genul acela de carte care îți oferă la final o stare de bine, îți încălzește sufletul și te face să vrei să petreci mult mai mult timp alături de familie, de prieteni și de toți oamenii aceia dragi care formează universul tău cotidian. Autoarele ne îndeamnă să ne bucurăm mult mai mult de timpul de calitate petrecut alături de oamenii ce ne locuiesc în suflet, să ne bucurăm mult mai mult de lucrurile mărunte, să fim mai buni, mai toleranți și mai plini de iubire.

 Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene