O carte pe zi: “Un altfel de Crăciun”, de John Grisham

”-Am uitat să discutăm despre invitațiile pentru petrecerea dumneavoastră, spuse Aubie, iar Nora simți că-i îngheață inima în piept. (…)

-Nu vom avea nevoie nici de așa ceva, urmă Nora.

-Nu organizați petrecerea de Crăciun? Răsună vocea încărcată de curiozitate a lui Aubie.

-Exact, anul acesta nu dăm nici-o petrecere.

-Dar, știți…

-Îți mulțumesc că m-ai sunat, Aubie, i-o reteză ea cu o voce suavă și se grăbi să închidă telefonul.

-De ce anume nu veți avea nevoie? Întrebă Merry, întrerupându-și conversația și îndreptându-și privirea asupra Norei.

-Nu veți da nici-o petrecere? Interveni Candi ațintindu-și privirea pătrunzătoare asupra Norei. Ce s-a întâmplat?

”Strânge din dinți, își porunci Nora. Gândește-te la plaje, La apa călduță și sărată a mării, la cele zece zile pe care le vei petrece în paradis”.

-Ah, anul ăsta ne-am hotărât să plecăm într-o croazieră în perioada sărbătorilor, spuse ea, încercând să pară cât mai naturală.

În local se făcu brusc liniște sau cel puțin așa i se păru Norei”

John Grisham este cunoscut pentru cărșile sale din domeniul dramei moderne. Citind ”Un altfel de Crăciun”, o să descoperiți un John Grisham total diferit de cel care scrie thrillere juridice, unul amuzant, charismatic, care scrie lecturi ușoare, de citit la gura sobei.

Cu siguranță ați văzut filmul cu cei doi soți care încearcă, cu înverșunare, să facă față presiunilor făcute de vecinii care refuză să creadă că, pentru prima dată,  Luther și Nora respining, cu îndărătnicie, să respecte orice tradiție legată de Crăciun.  Lăsați filmul și citiți cartea. Nici-o ecranizare nu va putea reflecta cu destul umor emoțiile și resorturile psihologice  care stau la baza deciziilor celor doi soți.

O poveste clasică pentru vremurile moderne,  cartea oferă o privire hilară asupra haosului și freneziei care au devenit parte din tradiția noastră de sărbători. O să vă relaxeze, pe unele locuri o să vă regăsiți, dar, cu siguranță o să vă aducă zâmbetul pe buze.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene