O carte pe zi: ” Pufi, pisicuța rătăcită în zăpadă”, de Holly Webb

”Nu-i așa că-i simpatică? Întrebă doamna, mângâind-o pe Pufi sub bărbie.

Ar fi un animal de companie perfect pentru tine, Nathan!, îi spuse ea băiatului.

Nathan nu părea convins. Se uită urât spre Pufi.

– Știți, vrem să-i luăm un animăluț lui Nathan ca să învețe să fie responsabil, îi explică mama lui Nathan doamnei Moffat. A tot avut probleme la școală și unul din profesori ne-a dat această idee. O pisică va fi perfecta.

– Nu vreau o pisică, rosti Nathan în cele din urmă. Pisicile sunt plictisitoare. Eu vreau ceva mișto, o tarantula sau un șarpe”

astăzi, vă recomandăm povestea lui Pufi, o pisicuță rătăcită în zăpadă, care trece printr-o serie de aventuri până ajunge să își găsească un cămin și o familie iubitoare. O carte pentru copii peste 4-5 ani, dacă le este citită de părinţi, sau pentru copii de peste 6-7 ani care citesc singuri.

Seria „Prima mea lectură” este dedicată micilor cititori pasionați de cărți și de citit.

Încântătoarele aventuri ale unor copii dornici să aibă un animal de companie oferă o lectură accesibilă și antrenantă, cu ajutorul căreia pot fi exersate fără niciun fel de dificultate abilitățile de citire.

Structura complexă a frazelor și a vocabularului și dezvoltarea narațiunii pe mai multe planuri reprezintă pasul necesar pentru abordarea cu succes a textelor clasice de mari dimensiuni

Varsta 6-8 ani

•        Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru copii a Bibliotecii Județene