O carte pe zi: ”Prințesă sub acoperire”, de Connie Glynn

”Ești o mincinoasă!

Lottie era conștientă că nu putea să iasă din camera decât trecând de Ellie.

-De… despre ce vorbești?

Lottie își dădea seama că începe să tremure, dar și-a impus să rămână calmă.

-Tu nu ești prințesa Maradovei! s-a răstit Ellie.

Broboane de sudoare au început să se ivească pe pielea lui Lottie. A simțit cum i se strânge stomacul și și-a simțit limba dintro-dată grea ca plumbul. Cum o putea convinge că nu era decât o mare neînțelegere?

-Ellie, lasă-mă să-ți explic… , a zis Lottie cu vocea tremurândă, pe un ton ciudat de ascuțit.

Ellie s-a strâmbat și i-a aruncat un zâmbet superior, deloc amuzată.

-Știu că ai mințit, pentru că…

S-a oprit, s-a dus la patul ei și a început să scotocească în rucsac, aruncând violent afară diverse obiecte și bucăți de hârtie. Lottie s-a gândit o clipă să se repeadă la ușă și să fugă acasă, în Cornwall, dar, înainte să-și termine gândul, Ellie găsise obiectul pe care îl căuta și i l-a băgat lui Lottie sub nas. Era medalionul rombic cu cap de lup. Ellie l-a deschis și a scos la iveală o mica fotografie de familie: un rege și o regină, cu o fetiță lângă ei.

Lottie s-a făcut albă ca varul când și-a dat seama cine era fetița din fotografie. Lottie și-a întors din nou privirea spre Ellie, dar deja știa cum avea să își încheie propoziția.

-Pentru că… a repetat Ellie, eu sunt prințesa Maradovei.”

”Prințesă sub acoperire” este o antiteză între două adolescente, o poveste magică care reamintește că o prințesă nu poate fi prințesă, în adevăratul sens al cuvântului, decât dacă este bună, curajoasă, de neoprit.

Vorbim de o sinceră și frumoasă poveste a conceptului de “prietenie”, o prietenie adevărată,  deasupra claselor sociale, a diferențelor de mediu și trai, o prietenie ce invocă onestitatea, curajul, devotamentul și forța a două protagoniste ce îți vor intra la inimă.

Cititorii vor descoperi lumea unui liceu de vis care încurajează pasiunile elevilor și îi conduce pe calea perfecțiunii, un liceu la care una din cele două eroine principale a cărții a muncit din greu să intre, dar care, i-a schimbat viața îndeplinindu-i visul de a fi prințesă. Cealaltă eroină a poveștiieste o adolescentă închisă într-o colive a îndatoriilor sale viitoare față de regat,   care visează la o viață normală,  în care să își poată permite să fie naturală,  extrovertită, lipsită de inhibiții și fără limite  sociale rigide.

Dincolo de toată magia statutului de prințesă, povestea  are întorsături neașteptate, curge într-un ritm fascinant și plin de aventură și, cu siguranță, orice fetiță ar parcurge paginile cărții cu sufletul la gură. 

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene