O carte pe zi: ”Fata cu rochii înflorate”, de Lucian Dragoș Bogdan
”- Uneori ești atât de copil! Exclamă. Faptul că divorțăm nu înseamnă că, din partea mea, poți muri.
– O, asta e bine! Mă simt mai împăcat știind că nu îmi dorești răul.
– Nu forța. Dracului tot o să te trimit cînd mă calci prea tare pe nervi.
– Șarmant de sinceră, rânji bărbatul. Mă-ntreb cum de nu ne-am potrivit.
Helga se pleoști.
– Nu reușim nicicum, oftă. Și părea că, în după-amiaza asta, începuserăm bine…
– Ne-am străduit și noi cât am putut.”
”Ceea ce pentru Martin devenise o sursă de venit, ei îi era admis doar ca pasiune pentru timpul liber. O durea că părinții nu păreau să înțeleagă unde greșiseră, cât de mult o marcase acea optică, acea poziție de inferioritate insuflată pentru simplul fapt că era femeie. O stare ce o determinase, de-a lungul vieții, să se pună mereu pe plan secund ”
Astăzi vă propunem un roman de dragoste, cu personaje complexe, bine conturate, a căror sentimente și trăiri te captivează, făcându-te să ai sentimental că faci parte din poveste.
„Fata cu rochii înflorate” e mai mult decât o refugiată, e mai mult decât o tăcută tânără ce-și ascunde trectul îngrijind cu minuțiozitate un bărbat pe ducă, e o femeie ce a vrut cu toate forțele să închidă un capitol din viața ei acum plătind pentru o soartă pe care nu a dorit-o și care a încarcerat-o într-o colivie de aur.
Romanul „Fata cu rochii înflorate” arată că nu toate se învârt în jurul unui personaj, că totul e mult mai complex și divers, așa- ca în viață. Autorul a dat culoare și forme semeni unui creator unic, fiecare personaj a avut rolul său de jucat în piesa numită „viață” chiar dacă au fost mână în mână cu dragostea și ura, gelozia și abandonul, taina cu sinceritatea, pierderea cu regăsirea; toate au însemnat un tablou menit să trezească emoția și dorința de a întinde o mână fiecăruia empatizând, trăind durerea și experiența fiecăruia într-o formă sau alta. Astfel, paleta a unit opera într-un tot întreg aducând, ca într-un film, pelicula unor vieți ce o iau de la zero reînvățându-se să iubească cu altruism, să prețuiască și să nu ceară, să simtă nu doar să mimeze emoția, și nu în ultimul rând să trăiască clipa ca fiind ultima.
Autorul, Lucian-Dragoș Bogdan s-a născut în 1975 la Alba Iulia. A absolvit managementul la Cluj Napoca. A fost caricaturist, a lucrat în IT, marketing și vânzări, recuperarea copiilor cu dizabilități și are propria firmă de produse handmade.
A debutat literar în 1991 și, de atunci, a scris numeroase povestiri și cărți în genurile SFFH, crime și romance.
Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.
Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene