O carte pe zi: ”Cartea Miracolelor”, de K.J.Mecklenfeld

”-De aceea te întreb: Ție ce-ți spune inima? Caută răspunsul în tine. Nu gândi. Încearcă să simți. Ce simți?

Finn închise ochii, dar îi deschise după puțină vreme și spuse trist:

-Ți-am spus, nu știu sigur ce simt…

Adalia îi dădu la o parte o șuviță de pe frunte și îi spuse:

-Nu ești singurul de pe Terria care are sentimente amestecate. Probabil cel mai dificil lucru din viața unui om e să își dea seama ce simte cu adevărat. Fii răbdător și caută în continuare răspunsul. (…)

„- Încearcă până reușești. Orice om întâlnește obstacole în viață. Dar atunci când încercăm iar, și iar,și iar să le depășim devenim puternici și reușita noastră capătă însemnătate mai mare.”

„Cartea Miracolelor” de K.J. Mecklenfeld este o carte recomandată copiilor de la 8 ani în sus, dar poate fi citită cu plîcere de orice adult. De ce? Pentru că între paginile ei se odihnește o poveste nemuritoare, plină de magie, acțiune și lecții importante. Sună foarte bine, nu?
Ca personaj principal îl avem pe Finn Stormwind, un băiețel dintr-o famile cu renume în magie, bunicul său este unul dintrei cei patru arhimagicieni de pe Terria. Toată lumea se așteaptă să-i calce pe urme bunicului său, dar printr-un

accident ciudat își pierde puterile, nici măcar un strop de magie. Pentru a-și recăpăta puterile pornește într-o serie de aventuri, în care se descoperă pe sine și își face noi prieteni. Așadar, vă invităm în lumea unui băiețel, pe care nu aveți cum să nu îl îndrăgiți, și să îi fiți alături pe parcursul călătoriei lui, în care se regăsesc dragoni, pitici, ucenici, cărți magice, mâncare delicioasă și mașinuți simpatice.  

Stilul autoarei K.J.Mecklenfeld are darul de a te relaxa și în același timp te face să îți dorești să știi ce se va întâmpla mai departe, astfel încât nu o să reușiți să lăsați cartea din mână până la final.

Ilustrațiile fac lectura mai atractivă, sunt sigură că micuții o s-o adore. E perfectă pentru a deschide apetitul pentru citit sau pentru o seară a poveștilor magice.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru copii a Bibliotecii Județene