O carte pe zi: ”Aștept să crăpi”, de Radu Paraschivescu

”Va fi un meci greu, dificil. Vom întâlni o echipă solidă, puternică. Nu va fi deloc simplu și nici ușor. Ne propunem, ca de fiecare dată, să învingem și să câștigăm. Avem un lot bun, valoros. Sperăm și tragem nădejde că vom răsplăti așteptările și speranțele suporterilor și pe ale fanilor.

-Aveți garanția că Nigeria va veni la București cu cea mai bună echipă? Se trezi întrebând o ziaristă cunoscută pentru intuițiile ei uneori inexplicabile.(…)

-Domnilor-și domnișoară-, știți foarte bine că nimic nu se mai face pe vorbe în ziua de azi. Cum era proverbul acela… în fine. Avem un contract ferm cu federația nigeriană, iar încălcarea lui în oricare dintre puncte va însemna sancțiuni drastice. Sancțiuni pecuniare.

– Din câte știu și cunosc, pot să vă dezvălui și să vă divulg că sancțiunile vor fi și de ordin bănesc sau financiar, completă selecționerul. ”

Asta veti găsi în Astept sa crăpi (de astazi, in prime-time): cinci proze alerte si vesele despre noi si dereglarile noastre. Cinci felii din tortul vietii romanesti dupa integrarea in Uniunea Europeana. Cinci cronici ale absurdului, abjectiei si dejectiei. Cinci motive pentru a-ti dori sa pleci din Romania doar pentru ca, odata trecut de granita, sa incepi sa-i duci dorul si sa vrei acasa.

Pentru cei informați cât de cât de lumea politică sau de lumea media de la noi, nu trebuie să vă gândiți prea mult înainte de a căuta această carte: este amuzantă, în ea găsim mulți dintre cei pe care îi considerăm anti-eroi, dar și câteva tipare de români strașnici, dar care, tipic nouă, trebuie să se ”descurce” într-un tărâm croit parcă numai pentru personajele negative. Vom râde mult, ne vom întrista uneori, vom constata încă o dată că trăim într-o țară amară și că Radu Paraschivescu scrie numai pentru persoane inteligente. Dacă și suntem inteligenți, atunci ne vom da seama după ce citim ”Aștept să crăpi”

•        Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.