Noul punct de trecere a frontierei de la Bumbăta-Leova a fost deschis oficial

În prezența miniștrilor Transporturilor, Sorin Grindeanu, și de Interne, Lucian Bode, și a omologilor din Republica Moldova, Lilia Dabija și Ana Revenco, a fost inaugurat noul punct de trecere a frontierei de la Bumbăta-Leova.

La momentul inaugural a fost invitat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care a apreciat efortul făcut de autoritățile din România și Moldova pentru a deschide noul punct de frontieră.

„Orice legătură peste Prut este foarte importantă dacă aduce un aport la dezvoltarea acestei zone, dacă aduce legături amicale, prietenești mai bune cu cei din Moldova. Sper ca nu numai podul acesta provizoriu să fie deschis, ci și la Fălciu să avem funcțional acel pod feroviar important, care poate fi transformat sau dezvoltat, fiindcă s-au făcut niște eforturi foarte mari pentru a reconstrui acel pod. Acest punct de trecere a frontierei este deschis acum în primă etapă traficului internațional de persoane în regim de trafic pietonal și rutier. Sperăm ca pe viitor să avem un pod din beton construit aici”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Deocamdată, trecerea Prutului pe la Bumbăta – Leova se face pe un pod flotant, iar programul de funcționare este 8.00-20.00.La o distanță de 40 km de localitățile Albița și Leușeni, noul punct de control are drept scop fluidizarea traficului rutier la frontiera dintre România și Republica Moldova.