Minor de 17 ani, prins cu 12.000 de petarde

În cursul zilei de 21 noiembrie, polițiștii din cadrul  Poliţiei  Municipiului Vaslui, în timp ce desfășurau activități de prevenire a comiterii faptelor de natură penală, au identificat un tânăr de 17 ani, din municipiul Vaslui. Acesta deținea și oferea spre comercializare materiale pirotehnice. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii  au constatat că acesta deținea în mod ilegal 12.000 de petarde.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Obiectele pirotehnice, care fac parte din categoria a II-a, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Reamintim faptul că se interzice deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoria a II-a, din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.