Medicii veterinari concesionari vor primi lunar câte 10.000 lei, de la ANSVSA

Legea pe care medicii veterinari concesionari o așteptau de ceva timp a fost promulgată astăzi! Actul normativ întors în Parlamentul României de președintele Klaus Iohannis a votat din nou astăzi de plenul Camerei Deputaților, for decizional. Legea instituie o sumă majorată pentru cabinetele veterinarilor concesionari care desfășoară un program zilnic de 8 ore și au în grijă minim 300 de unități vită mare.

Anunțul despre votul de astăzi din Parlamentul României a fost făcut de președintele Comisiei pentru agricultură, deputatul Alexandru Stănescu.

”Astăzi plenul Camerei Deputaților a acordat un vot pozitiv Proiectului de Lege nr. 148/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi pentru modificarea unor acte normative.

Această inițiativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.15 din Ordonanţa Guvernului nr.42/2004, în sensul instituirii obligaţiei direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, de a încheia contracte de concesiune pe o durată de 5 ani, cu medicii veterinari organizaţi în condiţiile legii. De asemenea, se propune acordarea, din bugetul ANSVSA, a unei sume lunare de 10.000 lei fiecărui medic veterinar cu drept de liberă practică, care deţine maximum 2 contracte și efectuează un program zilnic de 8 ore în exploataţiile nonprofesionale pe o rază de 30 km, astfel încât să existe un număr minim de animale ce atinge 300 de Unități Vită Mare”, a scris Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, despre votul acordat astăzi pentru sprijinirea activițătii medicilor veterinari concesionari.

Prevederile adoptate astăzi au mai fost votate de Camera Deputaților și la începutul lunii iunie. Ulterior, actul normativ transmis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis a fost trimis înapoi în Parlamentul României pentru reexaminare.În urma votului final de astăzi, Președintele României este obligat să promulge legea în forma reexaminată. După publicarea în Monitorul Oficial, prevederile intră în vigoare și noile bugete vor putea fi alocate ANSVSA în bugetul pe anul viitor.