Mascaţii au dat năvală la şedinţa Consiliului Judeţean (foto)

Ultima şedinţă din an a Consiliului Judeţean Vaslui s-a dovedit a fi una cu surprize. Mai întâi şedinţa a debutat cu colinde, angelic cântate de Diana Maria Ursulescu şi de un cor de studenţi la Teologie.

După aprobarea celor câteva proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, printre care validarea concursurilor organizate pentru posturile de şef de secţie la patru dintre structurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi hotărâri ce vizează punerea în valoare şi valorificarea Ansamblului monumental de la Podul Înalt, sala a fost invadată de 82 de copii, membrii ai Ansamblului „Hora Vasluiului”, ansamblu înfiinţat şi finanţat de Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

„E o ocazie bună să vedeţi cu toţii rezultatele proiectelor de hotărâre prin care solicitam să aprobaţi alocarea unor sume în această direcţie, pentru costume, etc…”, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Iar copiii, coordonaţi de maestrul coregraf  Virginel Solomon, au cântat şi au dansat, au adus pe scenă şi în sală aerul datinilor şi tradiţiilor de odinioară, dar la nivel de artă, reuşind  să obţină admiraţia tuturor celor prezenţi care, la final, i-au aplaudat în picioare.

Vasluienii vor putea aprecia prestaţia Ansamblului „Hora Vasluiului” în dechiderea  Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă, care va avea loc luni, 23 decembrie, în Centrul Civic al Vasluiului.             (Text/foto: Mihaela Zărnescu)